11.2.2009

Vuosikatsaus; hiihtoreissu Alpeille takana

No eihän se perhana vieläkään ihan kunnossa oo: olin viikon Alpeilla hiihtämässä ja selvästi jalka ei kestä vielä kunnon hiihtoa: iltapäivään mennessä oli jo niin kipeenä, että ilman särkylääkkeitä ei olis voinu jatkaa, ja oikeestaan ilman särkylääkkeitä tuskin olis päässyt näin hyvin ylipäätään laskemaan.

Offarilla kaatuminen herätti, kun en päässyt omin voimin ylös: en uskaltanut väkisin reislihaksilla vääntää polven yli itseäni ylös ja sauvatukea ei saanut (koska lunta oli tullut niin paljon - sinänsä ihanaa). Oli sen jälkeen pakko vähän ottaa järkeä käteen ja hiihtää vähän iisimmin. Onneks sitä lunta tuli sen verran, että ihan kunnolla korkkailemaan pääs rinteilläkin.

Laskin vähän lyhyempiä päiviä, mutta en ollut porukassa ainoo, joka lähti 1-2 mäkeä aikaisemmin kämpille, joten ei tuntunut niin pahalta.

Joka tapauksessa toisessakin polvessa on sen verran ilmeisesti nivelpintojen kulumaa, että molemmat polvet on kipeinä heti, kun yrittää jotain enemmän, esim. lenkkeillä tai tehdä reisiojentajaa. Onko perhana niin, ettei enää kivutonta urheilupäivää polvien kanssa tuu? S'olis traagista...

Ei kommentteja: