17.3.2008

Vko 10 menossa, parannettavaa liikkuvuudessa

Viime kertaisen hyvän tuloksen jälkimainingeissa treenaaminen jäi vähän vähemmälle. Kävin toki vesijuoksemassa pariin kertaan, samoin hiihtämässä murtsikaa, koiran kanssa kävelyllä ja firman pippaloissa tanssimassa, mutta varsinaiset polven liikeratoja parantavat liikkeet kyllä jäivät lähes kokonaan tekemättä. Ja niinpä tuli vähän moittivaa palautetta sekä oikaisusuunnassa että koukistussuunnassa. Sen sijaan tuntui, että ketteryys ja lihasvoimaliikkeet nilkan liikettä lukuunottamatta menivät ihan hyvin.

Tänään harjoiteltiin niitä liikkeitä, jotka tulevat 3kk-kuntotestiin: vauhditon pituushyppy - ponnistus yhdeltä jalalta, alas kahdelle jalalle (kovalla lattialla), kahdeksikkojuoksu, tasapainolauta, yhden jalan askelkyykky (takajalka korokkeella), reiden ojennus ja koukistus, ja mitä muita niitä olikaan.
Kaikki tehdään siten, että vertailuksi tehdään oikealla jalalla, ja siihen prosentuaalinen vertailu vasemmalla. Ja voimajutuissa niin monta toistoa kuin jaksaa (blääh). Nyt jo toi pituushyppy oli vasemmalla about sama kuin oikealla - täytyypä treenata molempia!

Mulla selvästi liikkumista ja liikkuvuutta eniten haittaa nyt nilkan toimimattomuus (pohkeen ja säären huono lihaskunto) - hypyt ja askelet tömähtävät lattiaan, eikä jalka niitä yhtään pehmennä.

Kuntotesti on huhtikuun 7. pvä - siihen mennessä täytyy treenata em. liikkeitä oikein kunnolla ja saada askel paljon joustavammaksi ja pehmeämmäksi.

Ei kommentteja: