6.4.2008

Hiihtolomalla Rukalla

Tiistaista sunnuntaihin olin lomailemassa Rukalla ja se oli ihanaa. Hiihdin joka päivä perinteistä murtsikaa ja se sujui ihan hyvin. Pahat alamäet (sellaiset, joissa pitää aurata tai joissa vauhti tulis kovaks) mä kannoin suksia ensin vähän matkaa - turha ottaa mitään riskejä tässä vaiheessa.

Mutta voi jessus en tiennyt, kuinka kivaa perinteinenkin murtsi on, kun muutakaan ei voi tehdä!

Parhaimmillaan hiihdettiin parina päivinä about 20 km lenkit, mutta tahti oli rauhallinen ja kahvitauoilla käytiin laavuilla. Aurinko paistoi parina päivänä, joten vähän tuli väriäkin poskiin.

Peruskunto on kyllä aika surkee: Tipin kanssa hiihtäessä sivutuulisena pyrypäivänä mun kunto loppu totaalisti pari kilsaa ennen kämppää. Se järven jää oli ylämäkeä koko loppumatkan! Kädet raahas sauvoja sivulla enkä jaksanut kuin siirtää painoa jalalta toiselle ja toivoa, että suksi samalla liukuu edes vähän eteenpäin.

Polvi aina turpos vähäsen ja oli selvästi "väsynyt", mutta varmana teki kuntoviikko hyvää!

Vikana iltana tietty kaaduin alamäessä, jossa oli alla jäätä ja päällä hötölunta - ei auttanut edes liukuesteet, koska sitä irtolunta oli sen verran kengän ja jään välissä. Kaatuessa tunsin, kuinka polvea vihlas ja tietty pelkäsin pahinta. Perhana.
Mutta ei se särkenyt eikä turvonnut sen kummemmin, joten jo seuraavana päivänä alko olla varma tunne, että ei sille oo mitään sattunut... Ja maanantainahan mulla on sovittuna fyssarille se testauspäivä.

Ei kommentteja: